Perhekodin vanhemmat

Vanhempina Feenixillä toimii Maria Tuovinen ja Joakim Westerberg. Oman perhekodin perustaminen oli molemmille pitkän haaveen täyttyminen, ja koemme olevamme onnekkaita voidessamme toimia kutsumusammatissamme.

Yhteistä matkaa meille on kertynyt jo kaksikymmentä vuotta. Perheeseemme kuuluvat poikiemme Benjaminin sekä Danielin lisäksi myös kissamme Morris, tuttavallisemmin vain Morso.
Ihmisinä olemme rauhallisia ja kotona viihtyviä. Tulemme erittäin hyvin toimeen mitä erilaisempien ihmisten kanssa, ja näemme tällaiset kohtaamismahdollisuudet työssämme myös yhtenä sen monista rikkauksista.

Ennen oman perhekodin perustamista olemme toimineet mm.valtion omistamassa perhekodissa vanhempina, ohjaajina Itsenäistymisyksiköllä, sekä sijaisvanhempina kuudelle sisarukselle.

Perhekodin vastaavana toimii Maria. Pohjakoulutuksena hänellä on lähihoitajan ammattitutkinto (suuntaavana ensihoito), sekä Sosionomin (AMK, lastentarhanopettajan pätevyydellä) tutkinto suuntautuen lapsiin, nuoriin, perhetyöhön sekä lastensuojeluun. Harrastuksina Marialla on eläimet, joista hänellä on laaja kokemus. Kesäisin harrastukset tapaavat painottua paljon pihan ja puutarhan puolelle. Ratsastus on ollut myös lähellä sydäntä, ja tähän lähiympäristö tarjoaakin hyviä mahdollisuuksia.


Isänä Feenixillä toimii Joakim. Ennen siirtymistä lastensuojelun puolelle Joakim toimi pitkään eri turvallisuusalan tehtävissä, aina vankeinhoitolaitoksesta yksityiseen sektoriin. Pohjakoulutuksena hänellä on lähihoitajan ammattitutkinto (Kuntoutumisen tukeminen). Harrastaa mielellään maisemakuvausta, ja mukaan mahtuu tietenkin uteliaita oppimaan "lajin saloja". Muuna aikana Suomen muinaishistoria vie mukanaan ja kirjahylly kasvaa säännöllisesti kokoa. Kesäisin saattaa myös metallinpaljastimelle tulla käyttöä, ja apureille on sielläkin paikkoja, valmiina jakamaan löydöt sekä jännityksen.

Yhteisenä harrastuksena on ollut kesäisin myös moottoripyöräily.